: Slovenský raj

Autor: Jana Wernerová, Peter Kočiš, Jozef Palaščák
Knižná predloha: Čítanky pre stredné školy
Vydavateľstvo VKÚ PREDAJ, s. r. o. 2012

Dramaturgia: Hana Rodová
Hudobná dramaturgia: Zuzana Eperješiová
Zvuková realizácia: Michal Ballasch
Réžia: Michal Náhlík

Svet počítačových hier už vtiahol nejedného tínedžera. Čo však, ak sa k vám dostane úplne nová promo hra, napr. o literatúre? A čo ak sú v hre iba texty mapujúce vojnu? Dokážete prejsť všetky levely alebo hru predčasne ukončíte, ak sa literatúra začne prelievať do vášho reálneho života? Možno hru vôbec vyhrať?

Jana WERNEROVÁ (1981)

/ pedagogička herectva, herečka, scenáristka, spoluzakladateľka Divadla Na Peróne

Študovala na Akadémii umení v Banskej Bystrici, na Katedre dramatických umení (1999 – 2003). Hosťovala a pracovala v rôznych divadlách, napríklad v Bábkovom divadle na Rázcestí v Banskej Bystrici, v Divadle Jozefa Gregora Tajovského vo Zvolene, Mestskom divadle Actores v Rožňave a v iných. Zúčastňuje sa na rôznych medzinárodných festivaloch a workshopoch na Slovensku a v zahraničí ako členka Divadla Na Peróne. Od roku 2005 píše rozprávkové hry pre malé divadelné spoločnosti a texty pre Divadlo Na Peróne. Spolupracuje so Štúdiom RTVS Košice ako herečka a autorka. Spolu s Petrom Kočišom je súčasťou hlasového workshopu Divadla Na Peróne pod názvom NEBĽABOC. V súčasnosti pôsobí od roku 2010 ako pedagogička herectva na Konzervatóriu Jozefa Adamoviča v Košiciach.

Peter KOČIŠ (1978)

/ pedagóg herectva, divadelný herec, režisér, performer, spoluzakladateľ Divadla Na Peróne

Vyštudoval v rokoch 1999 – 2003 Akadémiu umení v Banskej Bystrici, na katedre dramatických umení. V rokoch 1996 – 1997 študoval na škole Brewster High school v Kansase U.S.A.
Objavil sa ako herec v rôznych divadlách, napríklad v Divadle Jozefa Gregora Tajovského vo Zvolene alebo v Divadle Jonáša Záborského v Prešove. Je jedným zo zakladateľov Divadla Na Peróne v Košiciach (2001). Od roku 2010 spolupracuje so Slovenským rozhlasom ako režisér. V súčasnosti pracuje ako pedagóg na Konzervatóriu Jozefa Adamoviča v Košiciach, kde pôsobí od roku 2010.
Popri práci pedagóga sa zúčastnil na medzinárodných festivaloch a workshopoch na Slovensku a v zahraničí ako člen Divadla Na Peróne (Egypt, Poľsko, Francúzsko, Nemecko, Maďarsko, Česká republika, Belgicko…). Od roku 2008 je dramaturgom a art-directorom niekoľkých umeleckých projektov. Účinkoval v niektorých televíznych seriáloch. V súčasnosti je spolu s Janou Wernerovou aj lektorom hlasového workshopu NEBĽABOC.

Jozef PALAŠČÁK (1984)

/ literárny redaktor, spisovateľ, literárny vedec, básnik

Je absolventom doktorandského štúdia na Filozofickej fakulte Prešovskej univerzity, odbor Literárna veda. Pracoval ako redaktor v Štúdiu RTVS Košice. Debutoval básnickou zbierkou Teloi (2009), za ktorú získal prémiu Ceny Ivana Kraska. V roku 2010 vyšla bibliofília Otec, Syn a Cudzinka, zbierka Notácia (2014) a zbierka Rusnacke elegyje (2023). Jeho básne boli preložené a publikované v maďarčine, angličtine, slovinčine, bosniačtine a poľštine. Píše recenzie, poviedky.