: Veľké H a malé o…

Autor textu: Juraj Raýman

Dramaturgia: Beata Panáková

Hudobná dramaturgia: Marek Kundlák

Zvuková realizácia: Ľubica Olšovská

Réžia: Veronika Martinková

Rozprávka na pokračovanie z pera Juraja Raýmana. V rozprávkovom seriáli Veľké H a malé o… sa ocitneme na jednej lúke. A ešte aj v minulosti. Takej dávnej, že nielenže vtedy po lúke nechodievali pra-turisti, ale ani pra-tury. Autor Juraj Raýman nás sprevádza príbehom tohto miesta a zavedie nás k jednému z obyvateľov lúky. Je to hovnivál, odborne nazývaný lajniak. Že ste ešte nepočuli rozprávky o hovniválovi? Prvú časť príbehu nám v réžii Veroniky Martinkovej vyrozpráva Boris Farkaš.

Juraj Raýman (1972)

/ spisovateľ, scenárista

Spisovateľ, scenárista Narodil sa v Spišskej Sobote, vyštudoval dramaturgiu a scenáristiku na Filmovej a televíznej fakulte VŠMU v Bratislave.
V minulosti pracoval ako reklamný textár, v súčasnosti pôsobí ako autor televíznych seriálov a príležitostný kultúrny redaktor. Publikoval časopisecky, knižne i v rozhlase.
Jeho knižný debut predstavuje próza Vystúp z tieňa svojho tieňa s podtitulom Svedectvo o mojej hlave, o štrnásť rokov neskôr vydal svoju druhú knihu, novelu s názvom Tri hodiny ráno.
Pre deti napísal knižky Vianočka Udatný… (2014), Emil z hôr (2017), Náš brat Hlavička (2020), Hon na tučniaka (2022) či Prázdniny s Pipom (2023). Je spoluautorom knižky Príbehy z lúk a mokradí (2021), Kto preskáče Roháče (2022) a knižnej série Drobci, ktorú diváci poznajú aj z televíznych večerníčkov.
Podľa vlastnej knižnej predlohy napísal pre rozhlas rozprávkovú hru Hlavička, za ktorú na rozhlasovom festivale Zázračný oriešok 2020 získal cenu divákov aj odbornej poroty.