: Dokonalé dieťa

Autorka: Eva Borušovičová
Knižná predloha: Dokonalé dieťa
Vydavateľstvo Slovart 2023

Ilustrátorka: Ivana Šáteková

Dramaturgia: Zuzana Kolmosová
Hudba: Pavol Hubinák
Hudobná dramaturgia: Lída Hodulíková
Zvuková realizácia: Milan Greguš
Réžia: Eva Borušovičová

Rodičia si často prajú, aby ich deti boli dokonalé. Aby si upratovali izbu, vzorne sa učili, boli priateľskí k súrodencom. Čo sa však stane, ak sa toto nejakým zázrakom naozaj stane a ich dieťa sa stane dokonalým?

Eva BORUŠOVIČOVÁ (1970)

/ scenáristka, režisérka, spisovateľka

Do roku 1998 študovala na Filmovej a televíznej fakulte Vysokej školy múzických umení v Bratislave, najprv na Katedre filmovej a televíznej dramaturgie a scenáristiky (1988 – 1993). Po absolvovaní magisterského stupňa pokračovala na Katedre filmovej a televíznej réžie (1993 – 1998). V rokoch 2004 až 2008 absolvovala na VŠMU doktorandské štúdium v odbore Filmová a televízna réžia. Už počas štúdia pracovala v Slovenskej televízii ako scenáristka a dramaturgička detských programov ako napríklad Od Kuka do Kuka. Nakrútila tri samostatné celovečerné filmy: Vadí nevadí, Amálka, ja sa zbláznim! a Modré z neba. V júni 2018 jej vo vydavateľstve Slovart vyšla kniha Do plaviek. V roku 2023 bola v Mestskej knižnici v Piešťanoch pokrstená jej kniha pre mládež s názvom Dokonalé dieťa, ktorá poukazuje na to, že nie všetko dokonalé sa nám hodí do života.

Ivana ŠÁTEKOVÁ (1984)

/ výtvarníčka, maliarka, kresliarka, dizajnérka, ilustrátorka, vyšívačka a grafička

Absolvovala Vysokú školu výtvarných umení v Bratislave (2006 – 2012 u prof. Daniela Fischera). Na výtvarnej scéne je známa vtipnými a provokatívnymi výtvarnými reflexiami, ktoré realizuje v širokom spektre výtvarných techník. Tie si osvojuje podľa aktuálneho plánu a potreby. Jednotiacou líniou je však záujem o „slovenskú náturu“ a autorkin neúnavný aktivizmus. Má za sebou viacero úspešných samostatných výstav. Cez nekompromisný humor, iróniu a nadhľad sa vyjadruje k aktuálnym spoločenským otázkam. Je členkou kresliarskeho tria Dzive a členkou redakčného tímu časopisu pre deti Bublina. Vytvorila ilustrácie úspešných kníh pre deti – Pes Moko a jeho oko Mirky Ábelovej (2020) a Dokonalé dieťa Evy Borušovičovej (2023). Ilustruje aj knihy pre dospelých – Milý tato Lucie Satinskej (2022), Meno mám zo studničky Boženy Slančíkovej Timravy (2021) a ďalšie. V roku 2013 sa stala finalistkou Essl Art Award, v roku 2014 jej bola udelená Cena Nadácie Tatra banky.